27 Şubat 2016 Cumartesi

           IS : Oтσкσ dємσ σηηα dємσ ηαi ѕєi

       
 





                    ☁Türkçe Adı:  Ne erkek cinsiyetli ne de bayan cinsiyetli.
                                                  ☁Tür: Dram - Gizem
                                                  ☁Yayın Tarihi: 2011
                                                  ☁Bölüm Miktarı: 10

Oγųŋƈųℓąŗ


                             ☤Hoshino Haru - Saki Fukuda
                             ☤Aihara Miwako - Ayame Gouriki
                             ☤Ibuki Kenji - Inoue Masahiro 

                             ☤Saito Leon - Irie Jingi 


                                         KONUSU

Hoshino Haru (Fukuda Saki)  doğduğunda IS adı verilen değişik bir hastalıkla dünyaya gelir. Bu hastalığın türkçe karşılı erdişi. Yani hem erkek hem de kadın özelliklerini, cinsiyet özelliklerini bir bedende toplanıyor. Değişik bir hastalıkmış ama bence öyle utanılacak bir şey değildi bu. Bu kişinin kız mı erkek mi olduğuna aile karar verip doğduktan sonra ameliyat oluyorlar.



Saki'de doğduğunda kütüğüne yani kimliğine kız olarak kaydediliyor. Çünkü vücudunda testis hormonu bulunamıyor. Östorojen  hormonu ( kadın hormonu) bulunuyor. Doktorlar eğer ameliyat edeceksek sadece kadın olarak yaşayabilir diyorlar bu yüzden kız olarak kaydediliyor kimliğine. Neyse ama Saki küçüklüğünden beri kız oyunlarına, kıyafetlerine merak salmıyor bu yüzden ailesi de onu erkek olarak yetiştiriyor. Daha sonraları bir kız kardeşi daha doğuyor o bile ağabey diyor kendisine.


Ben ailenin tutumunu çoook beğendim Saki'ye karşı. Daima olumluydular. Keşke gerçekte de insanlar bu kadar önyargısız olabilse :( Neyse... Dediğim gibi kızımız erkek gibi yetişiyor ta kii liseye kadar...
Saki ' nin babası pasta ustası ve kendi dükkanı vardı fakat Saki doğduktan sonra kapatmak zorunda kalıyorlar.Çünkü Saki doğduğunda babası sürekli annesiyle  hastane de kalıyor ve borç üzerine borçlar geliyor ve kapatıyorlar dükkanlarını. Neyse kızımız da bunun sanırım kendisi yüzünden olduğunu düşünüp pasta ustası olmak istiyor babası gibi ve babasıyla beraber dükkan açmak istiyor. Sırf bu hayali yüzünden çok sevdiği futboldan vazgeçiyor. Ve lise de asşçılık dersleri veren tek okul var veee oda kız lisesi... Geldik zurnanın zırt dediği yere.
Okul müdürleriyle görüşüyorlar ailesi Saki'mizin. Ama müdürlerde kız olarak gelirse olur diyorlar. Saki'de sadece 3 yıl sürecek kafasıyla bunu kabul ediyor.


Neyse kızımız okula biraz erken gidiyor. Okulun kapısıda kapalı. Daha sonra farkediyor ki onun gibi bekleyen birisi daha var. Herneyse ikisi arkadaş oluyorlar. Bu kız da da değişik şeyler seziyorum ama hadi bakalım.


Bir de tatlı mı tatlı bir futbolcumuz var. O da Saki'mizden hoşlanmaya başlıyor nasıl olduğunu anlatmıycam yoruldum ya :)





Benden buraya kadar, gerisini de izleyin, izlettirin bence oldukça güzel bir dizi. Önyargılardan nasıl kurtulunacağını ve arkadaşlığı güzel vurgulamış ve anlatmış. 

Okuduğunuz bana katlandığınız için teşekkülerrr :)) Bu da benim kendi kapak tasarımım;




1 yorum:

 

ฬɑиɦєdɑ Template by Ipietoon Cute Blog Design